dinsdag 16 november 2010

Nationale Vrije Dag

Vandaag, 16 November 2010, is een nationale vrije dag ter gelegenheid van het Islamitische offerfeest. De moslims gaan naar de moskee. Daarnaast is het een feestelijke dag voor iedereen, waarbij men zo mooi mogelijk gekleed gaat en er goed gegeten wordt. Ook worden dit soort dagen gebruikt voor (sport)activiteiten en muziek- en dansfeesten.

Er wordt ook nog wel gewerkt. Onze dag begon met een gesprek met de electricien.  Donderdag worden de materialen  gekocht en volgende week wordt de bedrading van ons definitieve huis  aangelegd.

Daarna naar een belangrijke gebeurtenis bij Lansana Sillah, onze 'tweede man'. Zijn vrouw, Mariatu,  is drie weken geleden bevallen van hun tweede kind,  een zoon. Vandaag zal hij zijn naam krijgen. Dat is een plechtigheid met familie, vrienden en het dorp (Makomp) waarbij de imam de naam bekend maakt. Het is Musa geworden, naar de vader van Mariatu. 



Inmiddels is de vrachtwagen vol geladen met passagiers. Genesis Farms is uitgedaagd om vandaag een voetbalwedstrijd te spelen tegen en in Marampa, ongeveer 8 km hiervandaan. De uitdaging is aangenomen, hoewel we iedere dag door Marampa rijden naar  Masimera, waar de eerste farm ligt. Een verlies zal ons nog lang nagedragen worden...:). Er is veel publiek en de wedstrijd wordt met passie gespeeld. Gelukkig,  0-1 voor Genesis Farms. De spelers worden persoonlijk door de supporters bedankt.


Het blijft 0-1. Na afloop van de wedstrijd krijgen spelers en supporters van Genesis Farms  een maaltijd van rijst met saus aangeboden door Marampa. Morgen kunnen we met een glimlach door het dorp rijden.




.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten