zondag 18 november 2012

OOGST (2012)

Beste vrienden en familie!

Een sprong in de tijd, sinds de laatste blog! Er is veel gebeurd, maar we beginnen maar met de actualiteit.

Gisteren waren de verkiezingen voor een president, parlement, councillors en burgemeesters. Gelijktijdig 4 verkiezingen. Het is rustig verlopen. Als dat bij de uitslag ook zo is bewijst het land toch zijn stabiliteit.

De rijstoogst van 2012 is binnen en het grootste deel ligt opgeslagen in Makomp. De rest komt deze week. De rijst zal worden verkocht als zaadrijst voor het 2013 groeiseizoen. Tot die tijd ligt het opgeslagen in de nieuwe geconditioneerde opslagloods in Makomp. De opbrengsten zijn nog niet wat we willen, maar de farm behoort wel tot de nationale top.

De komende periode zal de ontginning van de Masimera farm afgerond worden. Dan kunnen we ons in 2013 helemaal op de gewassen concentreren, daar inmiddels ook de bouwwerkzaamheden zijn afgerond.

Het laatste gebouw was het educational centre, wat gebruikt wordt als kantoor, vergaderruimte en studeerruimte voor scholieren. Vanaf 's middags kunnen scholieren er terecht tot 's avonds half elf. Er wordt veel gebruik van gemaakt. Intussen wordt er 3x per week extra wiskundeles gegeven. Voor veel scholieren een moeilijk vak.





Van geld dat we van familie en vrienden ontvangen ondersteunen we inmiddels zo'n 40 kinderen, die nu naar school kunnen. Hiervoor iedereen hartelijk bedankt! 

We hebben een apart rekeningnummer voor bijdragen:

ABN AMRO Bank
Rekening nr.:   44.42.82.912
Tnv.:               P. Pijpers e/o A.T. Pijpers Bax inz Sierra Leone








We zullen vanaf 8 december in Nederland zijn voor een aantal weken. Dan gaan we natuurlijk ook naar Oslo om Robert bezoeken, die daar aan de universiteit een promotieplaats heeft.

Gezien de frequentie van deze blog wensen we iedereen vast fijne feestdagen en voorspoedig 2013!

Peter en Annette




1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met de goede voortgang. Voorloper daar met gps en low tillage. Maar vooral succes met locale scholing. Hoe loopt dat op gebied landbouw en techniek?

    BeantwoordenVerwijderen